Hvordan er det afprøvet,
hvor/for hvem kan
diæten have en effekt ?

 

 

 

 

bar_g_1.gif

 

 

bar_g_1.gif

Nedenstående er frit "oversat" fra tekster fra Nordic lab.
Se nederest på siden hvis du vil læse den orginale tekst.

 

  

bakery_home.gif

Det er ganske veldokumenteret at der kan produceres neuropeptid-lignende stoffer hvis kasein - et af de primære proteiner i komælk - og gluten samt gliadin ikke nedbrydes fuldstændigt. Så dannes der peptider der minder så meget om centralnervesystemets egne signalstoffer - altså peptider - at de forstyrrer biokemien der ligger til grund for vores sanser, følelser, logik, tale o.lign.

Man har identificeret flere gluteo-, gliado-, og kasomorphiner - exorphiner fra kasein, gluten, og gliadin - der alle sammen kan have voldsom indvirkning på biokemien i centralnervesystemet samt på selve væksten af vævet deri.

Dyrforsøg...

En af de kasomorphiner man kender til, ß-kasomorphin-7, har man prøvet at give intravenøst til rotter i større mængder for at simulere hvad der sker, hvis man får optaget denne exorphin fra tarmsystemet.

I løbet af ca. 1 minut blev de hyperaktive og løb formålsløst rundt, skar tænder, og med meget hurtigt åndedræt. Efter ca. 7 minutter blev rotterne mindre aktive og satte sig langt væk fra andre rotter i et hjørne at buret; de sørgede for at holde sig isoleret. De responderede næsten ikke på lyd og der var ingen normal social interaktion med de andre rotter i buret.  Efter ca. 1 time blev rotterne ekstremt aggressive og angreb andre der kom for tæt på: De var hyperdefensive.

Da de andre kaso-, gliado-, og glutomorphiner minder meget om ß-kasomorphin-7 i struktur - altså udover at ligne kroppens egne neurotransmittere - må man gå ud fra at disse har lignende negative effekter på centralnervesystemet.

Hvor kan diæten have en effekt

Ved en del sygdommer finder man forhøjet mængder at peptider i urin og blodet, samt kender til de virkningsmekanismer hvorved de kan være en medvirkende faktor.  Sygdomme, hvor exorphiner uden tvivl kan spiller en rolle er:

Vil du læse mere ??
Læs hele folderen fra Nordic lab. ved at trykke her

 

greentea_up.gif
Til top